Кулінарія

Де і як правильно зберігати варення в квартирі?

– смачна, поживна солодкість, яка в помірних кількостях корисна для нашого здоров’я. У повидло і джем фабричного виробництва незмінно додають консерванти для того, щоби продукт довше зберігався. Але і варення, яке ви приготували вдома можна тримати від декількох місяців до декількох років. Треба тільки знати деякі хитрощі.

У чому краще зберігати?

Краща ємність для зберігання варення це скляна . Якщо банку буде загорнена, то в цьому випадки варення може зберігатися до декількох років. Якщо це банку, яка щільно , то в цьому випадки зберігання такого варення можливо від 6 до 12 міс. Також для більш кращої герметизації банок, які йдуть з закручуються кришками, можна на шийку покласти лист пергаментного паперу і закрутити кришку поверх.

Банки обов’язково потрібно добре промити і висушити, а краще . Тільки потім можна класти в них варення, але намагайтеся це робити акуратно і щоб співвідношення сиропу і ягід було рівномірним.

Де краще зберігати?

Варення краще зберігати в темних приміщеннях при температурі від 5 до 15 градусів. Якщо ви незначно порушите температурний режим, то варення не зіпсуватися, просто термін зберігання скоротитися. В будинку або квартирі постарайтеся знайти темне місце, відмінно підійде комора, але також можна зберігати варення і на нижній полиці холодильника.

Нижня полиця холодильника забезпечить зберігання варення до року. Темна суха комора при дотриманні температурних режимів до 2-х років. Але, а максимально тривалий термін зберігання може забезпечити льох або йому аналогічне приміщення, яке обов’язково має бути сухе, без сонячних променів і з оптимальною температурою 10-15 градусів, і ваше варення може пролежати до 3-х років. Але в наш час ніхто так довго не зберігає варення, тому нижня полиця холодильника, комора і дальній кут у шафі, буде оптимальним варіантом.

Як довго можна зберігати?

Звичайно, терміни зберігання варення залежать ще і від рецепту варення. Наприклад, якщо ви приготували варення з кісточкою, то термін варення може бути не більше року т. к. в кісточці міститься кислота, яка з часом перетворитися грубо кажучи в отруту.

Але краще всього вживати варення протягом півроку, оскільки в ньому найбільше корисних і поживних речовин. А малинове варення краще не зберігати більше півроку.

Порада:

Але краще всього вживати варення протягом півроку, оскільки в ньому найбільше корисних і поживних речовин. А малинове варення краще не зберігати більше півроку.

Баночки для варення можна !

У нашому інтернет-магазині посуду великий вибір посуду, яка допоможе вам на кухні справлятися швидше і легше з приготуванням будь-яких страв.

Related posts

Leave a Comment