Кулінарія

Ділюся рецептом “смаженого” варення з полуниці. Швидкий і простий рецепт ароматної ласощі

Ласкаво просимо на мою кулінарну сторінку!

Друзі, хочу поділитися з вами дуже незвичайним і цікавим рецептом варення з полуниці, яке смажиться на сковороді. Зізнаюся, що коли я на просторах інтернету випадково натрапила на цей рецепт, то поставилася до нього скептично..

Але цікавість узяла верх і я вирішила приготувати варення з цього дивним рецептом. І результат мене просто вразив!

Варення на сковороді готується швидко і просто, а виходить гарне на вигляд і дуже смачне і ароматне!

Варення виходить насиченого кольору, приємною густої консистенції, а головне, всі ягоди залишаються цілими.

До речі, таке варення з полуниці можна спокійно зберігати в квартирі!

А лимонна кислота, яка обов’язково додається до варення – чудово відтіняє його солодкість.

Ідеально подавати зі свіжою випічкою: солодкою або несолодким, гарячим чаєм або кавою.

Інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • лимонна кислота – 1/3 ч. л..

За бажанням ще можна додати гілочку м’яти.

Приготування варення:

1. Полуницю добре помити під проточною водою і очистити від чашолистків.

2. Підготовлені ягоди насипати в суху сковороду (беріть широку сковорідку, щоб волога швидше випаровувалася).

Якщо сковорода маленька, візьміть пів кіло полуниці. Великими обсягами варення не варимо, результат іншого!

Поставити сковороду на невеликий вогонь. І почати смажити. Буквально через кілька хвилин полуниця дасть власний сік. Вона буде в ньому «плавати», як ніби ви варіть компот.

3. Приблизно через 10 хвилин рідина випарується. Коли ви будете заважати, то помітите, що консистенція варення змінилася.

Додати цукор і лимонну кислоту і все акуратно перемішати.

4. Як тільки варення закипить, варити ще близько 5 хвилин. Якщо ви вирішили додати гілочку м’яти, то киньте її в варення за 2 хвилини до закінчення варіння. М’ята дає приголомшливий аромат!

5. Потім відразу ж готове варення розкласти по стерилізованим сухим банкам. Закатати, перевернути догори дном і укутати на ніч.

Після охолодження ласощі стане ще більш густим.

Приємного апетиту!

СПАСИБІ, ЩО ДОЧИТАЛИ СТАТТЮ ДО КІНЦЯ,СТАВТЕ ЛАЙК І НА МІЙ КАНАЛ, ЩОБ НЕ ПРОПУСТИТИ НОВИЙ РЕЦЕПТ.

Related posts

Leave a Comment