Пельмені тушковані в томатно-вершковому соусі
У моїй родині магазинні пельмені на столі з’являються дуже рідко. Намагаємося вживати їх тільки в разі крайньої необхідності – коли вже зовсім немає часу, сил і бажання для приготування нормальної їжі.
Але навіть у цих рідкісних випадках я завжди намагаюся як-небудь поліпшити смак покупних напівфабрикатів. В запасі у мене є близько десяти перевірених способів як це зробити і наведений нижче рецепт як раз один з них.
Отже, поїхали. Для початку список необхідних інгредієнтів:
пельмені 500 г
помідори(обов’язково смачні та солодкі) 3 – 4 шт
цибуля 1 – 2 шт
часник 2 – 3 зубчики
вершки 10% 200 мл
кінза(або петрушка) свіжа
спеції за смаком
сіль
рослинне масло
Помідори обов’язково потрібні смачні і солодкі. На цьому не заощаджуємо.
1. Цибулю дрібно нарізати і злегка обсмажити на сковороді з рослинним маслом.
2. Як тільки цибуля стане напівпрозорим і м’яким, додати до нього подрібнений часник. Смажити ще одну хвилину.
3. Потім в сковороду йдуть очищені від шкірки і нарізані кубиками помідори.
4. Відразу ж додати сіль і спеції за смаком(у мене зазвичай це зіра і чорний мелений перець). Все це тушкувати під кришкою на слабкому вогні хвилин 10.
5. Як тільки помідори розповзуться в пюре, влити вершки( я використовую найдорожчі 10 процентні), все перемішати, дочекатися закипання і додати заморожені пельмені( пельмені повинні бути в один шар)
6. Як тільки соус повторно закипить, вогонь зменшити на мінімум, вміст сковороди накрити кришкою і тушкувати хвилин 10 – 12.
Якщо соус вийшов кислуватим, смак можна збалансувати невеликою кількістю цукру. Другий варіант – пара пучок соди. Вона нейтралізує кислоту, при цьому нейтралізується сама і ніякого смаку не залишиться
От і все. Трохи зусиль, півгодини часу і пельмені під смачним соусом готові. Рекомендую подавати їх посипаними свіжої кінзою. З цієї травичкою вони на рідкість вдало поєднуються.