Кулінарія

Як я готую варення з айви

У рейтингу найбільш чудових варений на першому місці в нашій родині айвове. По аромату і смаку з ним не зрівняється ні полуничне, ні инжировое, які йдуть у нас на другому і третьому місці відповідно. А вже якщо порівнювати зі звичними для більшості вишневим і яблучним, то вони програють айвовому за всіма статтями.

Хоча, про смаки не сперечаються. Я і не буду сперечатися, а просто поділюся рецептом.

Айви у нас в цьому році вродило багато. Зібрали три відра з двох невеликих 4-річних дерев. Плоди крупні, яскраві, дивитися як вони зріють і збирати урожай – одне задоволення.

Кожен плід вагою близько 500 г і розміром з кулак Мигова.

На кожен кілограм айви я беру кілограм цукру. Вариться варення в два прийоми.

Перше, що потрібно зробити, це ретельно помити плоди. На

Після миття порізати айву невеликими шматочками і відправити в посуд, де буде варитися варення. Треба сказати, що м’якоть айви дуже тверда, ріжеться насилу і смак у неї кислий, терпкий. І аромат у сирих плодів ні в яке порівняння не йде з божественним ароматом готового варення.

Всі етапи підготовки плодів на цьому

Порізану айву засипаємо цукром. Я роблю це шарами: шар айви, шар цукру, знову шар айви, шар цукру і т. д.. Струшую каструлю і залишаю на добу, щоб айва дала сік.

Айва, пересипана цукром.

На ранок шматочки айва плавають в сиропі з розталого за ніч цукру і соку плодів. Виглядає це так:

Айва перед початком варіння.

Можна приступати безпосередньо до варінні варення.

На повільному вогні доводжу до кипіння і варю 5-10 хвилин. Залишаю на плиті до повного охолодження. Потім кип’ячу ще раз і проварюю 15 хвилин. У процесі варіння варення набуває яскравий рожевий колір, а аромат стоїть такий, що відчувається за три вулиці.

Тепер можна розливати варення по банках.

Спочатку варення буде рідким, але через пару днів вона загусне і стане по консистенції як желе. Чим довше воно знаходиться в банку, тим інтенсивніше смак, колір і аромат. Варення, відкрите до Нового Року – це щось фантастичне.

Але і свіжозварене варення – теж непогано.

Мігів дегустує айвове варення цього року. Каже, що задоволений результатом.